Woning stijgt in waarde na plaatsing dakkapel

Nu u meer thuis bent dan normaal, bent u wellicht gaan nadenken hoe u uw woning nog comfortabeler kan maken. Wanneer u een zolder hebt die eigenlijk niet wordt gebruikt, omdat er een schuin dak op zit, kunt u deze om laten toveren tot een volwaardige ruimte.

Door een dakkapel te laten plaatsen, komen er extra meters vrij. De ruimte kan daarna worden gebruikt als kantoor, logeerkamer of ruimte om in te sporten.

Na plaatsing van een dakkapel, wordt de woning bovendien gelijk meer waard. Er zijn meer beloopbare vierkante meters, en dat is kassa.  Maar er zijn ook nog tal van andere voordelen, zoals:

  • Meer ruimte op. Meer licht. Dus meer vitamine D.
  • Een mooier uitzicht.
  • Er kan meer frisse lucht in de woning komen. Ventilatie.
  • Montage kan meestal binnen één dag.

Wellicht is het eveneens een idee om na het plaatsen van een dakkapel gelijk het dak te laten isoleren. Daar zijn subsidieregelingen voor. Een dakkapel aan de achterkant van de woning kan zonder vergunning gebouwd worden. Bij een dakkapel aan de voorzijde is in veel gevallen wel een vergunning nodig. Uw gemeente weet daar meer over. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over.