Uitstellen van verduurzamen woning, kan hoge kosten opleveren

Uit een recentelijk gehouden onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt naar voren dat 43% van de Nederlandse huiseigenaren niet van plan is, hun woning binnen nu en vijf jaar te verduurzamen.

Velen zouden het uitstellen, omdat ze verwachten dat het energiezuinig maken van de woning in de toekomst goedkoper uit kan pakken. Heel verstandig is dit overigens niet, want door deze verduurzaming uit te stellen, kan men juist tegen hogere kosten aanlopen. Denk aan een energierekening die te hoog uitvalt of een de waarde die een woning verliest.  Soms is het een lastig verhaal, omdat niet iedereen budget heeft om in de woning te investeren. Overigens weet ook niet iedereen dat de overheid subsidie geeft op de aanschaf van apparaten die de woning duurzamer verwarmen.

Het grootste verschil ontstaat door te bekijken hoe goed uw woning geïsoleerd wordt. Veel huizen verliezen warmte op allerlei verschillende manieren: via de muren, het dak en zelfs de vloer. Wanneer een woning in staat is om warmte vast te houden, hoeft er minder te worden gestookt.  Isoleren kan op verschillende manieren. En waar u ook voor gaat, alle soorten isolatie waaronder dakisolatie of spouwmuurisolatie, zullen de energierekening verlagen. Wij vertellen u er graag meer over.